Sinir bozucu kara sineklerden kurtulmanın yolu vodka

Sinir bozucu kara sineklerden kurtulmanın yolu vodka

Sinekler özellikle yaz aylarında can sıkıcıdır. Onları başarılı bir şekilde uzaklaştırmak için bir tedavi yöntemi var: Bir bardak keskin kokulu vodka!

Sinekler, ister küçük ister büyük olsunlar, oldukça rahatsız edici böceklerdir. Özellikle de yiyeceklerin ya da derinin üzerine konduklarında. Hastalık taşıyıcıları olarak da kabul edilen sinekler, insanları bazen uyutmaz bile. Bu rahatsız edici iki kanatlı böcekler sadece protein ve şeker içeren yiyeceklerin üzerine değil, aynı zamanda çöplerin ve köpek ya da at pisliği gibi dışkıların üzerine de konmayı severler. Buralarda çok sayıda mikrop bulunabilir ve bu mikroplar sineğin ayaklarına ve vücuduna yapışır.

Sinekleri uzak tutmak için insanlar genellikle sineklikler takar ya da içeride kalıp tüm pencere ve kapıları kapalı tutar. Bu bir çözüm olsa da, yine de iyi bir çözüm değildir.

ALKOLLE HALLEDEBİLİRSİNİZ

Evinize ya da bahçedeki masanın üzerine votka dolu bir ya da daha fazla bardak yerleştirin. Votka kokusunun sinekleri caydırdığı belirtilir. Elinizde votka yoksa, keskin kokulu başka bir alkol de kullanabilirsiniz. Burada alkolün, tatlı kokulu olmaması ve yüksek alkol içeriğine sahip olması önemlidir. Örneğin bira ve şarabın sinekleri çekme olasılığı daha yüksektir. Bunun nedeni, fermente yiyeceklerin kokusunun genellikle böceklere yumurtalarını bırakmayı sevdikleri olgunlaşmış meyveleri hatırlatmasıdır.

Mutfağa ya da bahçe masasına, bir bardak votka ya da schnapps koyarsanız, sinekleri uzaklaştırabilirsiniz.

ARTI49

HABERE YORUM KAT